Comeback

25 01 2009

Încerc să revin şi să mă apuc iar de scris după o lună de vacanţă în care am preferat mai mult să privesc. M-am detaşat uşor de mediul înconjurător poluat peste măsură de instituţii politice şi media şi am profitat de reducerile lunii ianuarie pentru a revedea oraşul în care vreau să-mi cresc copiii. Oraşul în care, aşa cum spun mereu, oamenii au alte priorităţi şi le place viaţa fără scandaluri televizate, fără crize politice interne, fără Boc, fără Geoană, fără moguli.

Am decis să le urmez exemplul şi să uit de lucrurile astea. Pe perioada vacanţei nu a fost greu. Acum, întorcându-mă la serviciu, mă tem că va trebui să lucrez cât mai mecanic. Da, ştiu că fiecare om trebuie să facă exact ce îi place, că altfel nu are cum să lucreze cu plăcere şi nu va face nimic bun. Bla bla. Să fim serioşi. Cunosc vreo trei persoane care chiar fac ce şi-au dorit. Trebuie să ai curaj? Normal. Dar nu e asta totul. Mulţi dintre ceilalţi 100%-3 sunt prinşi într-un cerc vicios.

Pe lângă asta, acum mai suntem şi înconjuraţi de crizaţi economic ce refuză să creadă într-o persoană nouă.

Dar să ne întoarcem la lucruri cu adevărat importante. Întâmplări din ţara noastră şi ce ne interesează. Ce este Educaţia? Pentru mass-media este o categorie de ştiri. Niciodată un lucru important. Poate din cauza asta i se şi spune unui absolvent de jurnalism să uite tot ce a învăţat la angajare. Să uite poate şi de bunul simţ. 

Dar destul. Ha să vedem ce înseamnă Educaţia pentru o televiziune de ştiri. Tatăl colegului său l-a scuipat, l-a apucat de cap şi l-a muşcat de buză. Nu oriunde, ci chiar în faţa şcolii. Aş fi ignorat ştirea dacă nu era la categoria Educaţie. Ce se întâmpla între timp undeva în ţară? Probabil ce spunea Robertescu în urmă cu câteva luni.

Ah, nicăieri nu-i ca acasă.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: