Ce urmează?

17 12 2008

Guvernul Boc e clar în acest moment. S-a terminat runda asta a jocului şi începe o nouă campanie electorală. Aştept cu nerăbdare alegerile din iunie 2009. Nu pentru că aş vrea să râd amar când o să se anunţe prezenţa de 20%. Am răs amar destul când s-a anunţat coaliţia de guvernare. Le aştept pentru că vreau să văd ce se va întâmpla cu electoratul partidelor importante.

În primul rând PD-L. Ei au primit 35% din voturi. Aş împărţi voturile astea în două categorii. Voturi pentru Stolojan şi dreapta lui nehotărâtă şi voturi împotriva PSD-ului. Mai văd şi o categorie de voturi pentru Traian Băsescu, dar asta se suprapune peste cele două şi e o altă poveste.

La fel văd şi electoratul social-democrat. Voturile celor care au nevoie de un stat asistenţial şi, într-o mult mai mică măsură, voturi împotriva lui Traian Băsescu. Ei oricum nu se supără. Important e să fie loc pentru baronii din teritoriu.

În cazul PNL, este mult mai simplu. Probabil 95% dintre voturi sunt împotriva lui Traian Băsescu.

Nu cred că exagerez dacă spun că oamenii care au votat dreapta lui Stolojan şi cei care au votat împotriva PSD sunt cam nemulţumiţi în acest moment şi s-au îndepărtat. Cum există şi categoria celor care îl vor pe Băsescu indiferent de ce ar face, aş spune că doar pe ei se mai poate baza partidul. 

Aş spune că din cei 35% de acum, la alegerile europarlamentare din vară vor rămâne cel mult 20%. Şi pe cine ai alege dacă nu îţi place stânga? Nu spun că 15% se vor muta automat la PNL, dar sunt destul de sigur că 10% o vor face. Important e cum vor juca liberalii în perioada următoare. Pentru toamnă, următorul pas ar fi să îl atragă pe megalomanul de Oprescu.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: