Un guvern de prostănaci

12 12 2008

Hai că până la urmă o să meargă alianţa dintre PSD şi PD-L. Nu se poate să nu fie aşa atunci când ai atâtea lucruri în comun. Am zis de mii de ori că realitatea şi adevărul sunt relative în politica românească, iar televizorul este o altă dimensiune în care niciuna din regulile lumii fizice nu se mai respectă. Liderii marilor partide controlează verticala şi orizontala. În rest sunt purici. Cu toate acestea, undeva, într-un punct în care se întâlnesc, se află interesul naţional. Marele interes naţional.

Azi a fost o nouă rundă de negocieri între PSD şi PD-L. La finalul ei, cei doi lideri au ieşit la declaraţii. Şi ce declaraţii!

Geoană a vorbit despre negocierile dintre cele două partide, despre importanţa faptului că au stat la aceeaşi masă şi s-a trecut peste „rivalitatea dintre două partide istorice”. Două partide istorice? Aştept o definiţie.

A urmat Boc. Prea mic şi prea isteric pentru momentele mele de oboseală. Totuşi a zis-o şi el. Pactul pentru România va conţine „şi soluţii dinspre dreapta şi soluţii dinspre stânga”. Asta ce înseamnă? Îngheţăm salariile, dar triplăm bonurile de masă?

Geoană este prostănac, a fost şi aşa o să îi rămână numele chiar şi după ce Ion Iliescu nu va mai fi. Eu nu cred că se preface. Nu cred că are un discurs menit să vrăjească electoratul. Aş spune că el chiar crede. Desigur, e un lucru bun. Dar depinde ce spui. Şi George W. Bush crede ce spune.

Geoană are o privire inocentă când spune prostiile care mă trezesc pe mine din somn. Dincolo de ridurile alea masculine din jurul ochilor, se vede un băieţel care se joacă cu soldăţei şi îşi închipuie că e generalul lor. Un puşti care visează în timp ce învaţă despre eroi şi lupte. 

În cazul lui Boc e mai uşor. Nu trebuie să treci de niciun rid masculin ca să vezi un puşti. E în faţa ta. Îi lipseşte o şapcă cu o elice care se învârte când bate vântul. Şi o minge roşie.

Ăştia sunt bărbaţii politici din România? Chiar nu se poate să aducem un străin? Mihnea glumea, dar eu sunt serios. Încep să cred că eu am o problemă. Trăim la limita imposibilului, într-o ţară paranormală.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: