Teatru absurd în seara alegerilor. Dovada scrisă

3 12 2008

Ceva ce o să rămână şi va fi descoperit peste ani şi ani. Ceva ce nu va fi şters. O s-o printez şi o voi păstra ca pe o carte samizdat. Transcriptul emisiunii „Sinteza zilei” din seara alegerilor. Teatru absurd. Urmează fragmente.

Mihai Gâdea: Iertaţi-mă o secundă. O scurtă declaraţie a fostului preşedinte Iliescu.

Ion Iliescu: …a repetat performanţa din 2004, este gruparea cea mai puternică în Parlament, a PSD-ului, asta e una. Dar cu 40% nu formezi Guvernul! Dacă se unesc cei doi fac peste 50% şi pot să formeze Guvernul şi PSD-ul să rămână în opoziţie, deci trebuie judecat cu realism situaţia dată şi acum intră în joc negocierea politică între partide, pe de-o parte, negocierea cu şeful statului, pe de altă parte, şi ţine de gândirea politică a tuturor în ansamblu, ca să se creeze un guvern pentru ţară, stabil, într-o perioadă dificilă, grea, complicată. Şi nu după sentimente şi resentimente personale. Asta este complicaţia…

Reporter: Domnule preşedinte, dar cu cine ar putea negocia PSD-ul ca să ajungă la guvernare?

Ion Iliescu: Dacă se reface Alianţa DA, rămâne în opoziţie, dar va fi o opoziţie solidă, puternică, a unui partid cu cea mai mare pondere în eşichierul politic.

[…]

Mugur Ciuvică: Să nu ne facem că nu înţelegem. Pentru domnul Iliescu în momentul de faţă e mult mai important să ia capul lui Mircea Geoană în PSD decât dacă ajunge sau nu PSD la guvernare.

Ion Cristoiu: Domnul preşedinte Ion Iliescu pentru această declaraţie ar trebui să stea acasă. Deci e o tâmpenie. Şi mă miră şi e a nu ştiu câta oară… Partidul a învins fără el, că nu a făcut nimic. Şi vine acum şi minează… încă o dată, n-am nimic cu partidul dar repet, am spus şi la PD-L. Dacă noi analiştii sau opinia publică nu facem presiuni asupra acestor partide să-şi asume victoria şi înfrângerea domnul Iliescu nu mă interesează că-l urăşte pe Geoană dar n-are voie… dom’ne, această victorie a fost obţinută nu de Geoană, de amărâţii ăia din teritoriu. Trebuie să le dai acum, măcar în seara asta o bomboană. Dom’ne, aţi învins o să facem Guvernul. Nu-mi vii mie acum… ce-i analist politic? Ce-i pe postul nostru? E om politic, să stea la pensie. Nu vă supăraţi dar e absolut abject.

Victor Ciutacu: Uite, cum să câştigi alegerile cu 40%… Matematic.

Ion Cristoiu: Dom’ne, el nu e analist. E om politic din PSD. Să plece din PSD. Oamenii ăia au muncit. Trebuie să le dai în seara asta… Doi. La domnul Boc… Dom’ne, eu m-am săturat de partide şi dacă noi nu le spunem să plece din fruntea partidelor când au un eşec… La europarlamentare şi-a justificat eşecul, da? La locale a fost victorie. Acum e victorie. Dom’ne, partidul ăsta, de dragul lui, al PD-L, trebuie să scape de Boc. Pentru că a avut un eşec.

[…]

Victor Ciutacu: Bună seara, domnul Mircea GeoanăVictor Ciutacu sunt. Felicitări pentru rezultate. Am o sugestie la dumneavoastră. Dacă preluaţi guvernarea până la urmă, vă rog frumos să aboliţi obligativitatea învăţării aritmeticii în şcoli. Citez din domnul Iliescu. Cum să câştigi alegerile cu 40%? Înţeleg că 40% e rău, mic, în condiţiile în care ceilalţi au în jur de 30 şi vă rog să mă credeţi că nu mai am nicio legitimitate să-i cer fiului meu să înveţe matematică la şcoală. În seara asta mi-am dat seama că sunt un tâmpit că am învăţat matematică.

Mihai Gâdea: Domnul Victor Ciutacu vrea să vă încaiere cu domnul Iliescu în seara asta…

monitoring media

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: