Danone pentru o viaţă sănătoasă?

24 10 2008

Oamenii pe care i-am cunoscut în acest an şi locurile prin care am trecut mi-au arătat că lucrurile cu care sunt obişnuit si pe care le văd zi de zi, nu sunt importante. Ştiam asta, desigur. Dar vorba reclamei, n-ai cu cine. Am ascultat şi am participat uimit la discuţii despre dialogul intercultural, ecologie, comerţ, produse organice. Şi nu erau utopii. Nu erau idealuri. Era viaţa obişnuită a unor oameni cu alte priorităţi, principii, norocoşi că nu vor cunoaşte niciodată un Mircea Geoană sau un Traian Băsescu.

Aş adera fără probleme la convingerile lor, dar nu degeaba nu auzisem eu până acum de Fair Trade, ci doar de Free Trade. Credeam până de curând că o alimentaţie sănătoasă înseamnă să nu mănânci după ora 18. Cu excepţia unui iaurt Danone, bineînţeles.

Am fost surprins să descopăr că bananele au de fapt alt gust. Se numesc produse ecologice sau organice. Toţi am auzit de ele, dar ştim foarte bine că sunt de câteva ori mai scumpe. Îl ascultam acum câteva săptămâni pe Dan Voiculescu dând sfaturi fermierilor într-o piaţă de sărbătoare din sectorul 4. Le spunea să facă agricultură ecologică pentru că o să câştige de 4 ori mai mult. Nu şi prin alte ţări. Diferenţa e de câţiva cenţi. Diferenţa constă doar în decizia cumpărătorului.

Azi am fost la Cora să îmi cumpăr mâncare. Am căutat şi produsele cu care m-am obişnuit. Gustul cu care m-am obişnuit. Nu am avut succes. Aşa arăta raftul cu produse Bio. Câteva iaurturi şi puţin lapte. Kilogramul de caşcaval natural costă peste 50 de lei, iar un ou costă aproape 1 leu. Fructele neinjectate nici nu au trecut vreodată prin acel magazin. Mai aşteptăm. Sau ne ducem după ele?

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: