De ce nu voi vota PSD

24 09 2008

E  primul post dintr-un lung şir (cred) de motive. Trebuie doar să fiu suficient de senin pentru a mi le aduce aminte. Mai mult, trebuie să le şi reţin. Prostănacul mă uimeşte prea des ca să mai ţin minte.

De ce PSD? Sau de ce nu PSD? Ştim oricum că sunt toţi varză iar ţara se dezvoltă doar pentru că nu putem sta în calea progresului. Chiar dacă nu m-am hotărât foarte clar pe cine voi pune ştampila, PSD pare să fie singurul partid cu identitate. Din păcate, nu are identitatea care îmi place mie. 

În primul rând, va elimina cota unică de impozitare. Adică o să-şi bată joc de cei care muncesc mai mult şi le va lua banii pentru a le da celor care nu vor să muncească. Pentru cine nu ştie, impozitul pentru un al doilea loc de muncă era de 48%.

Ajutoarele financiare şi facilităţile pe care le-a promis celor care muncesc în străinătate. Nu ştiu dacă a fost pe bune promisiunea aia, poate prostăcanul s-a lăsat dus de val înainte să facă nişte calcule, dar să ne gândim cui vrea să dea acei bani. Unor oameni care trăiesc foarte bine în acele ţări, care trimit o grămadă de bani în România, care şi-au cumpărat maşini scumpe şi şi-au construit case cu plasme pentru copiii pe care i-au lăsat în urmă. Deci ne va opri nouă impozite între 30 şi 50% ca să le dea lor bani de benzină. Consumă mult maşinile alea. Şi ce vor face acei oameni când se vor întoarce în ţară. În niciun caz nu vor munci pentru că s-au obişnuit cu salariile de acolo. 10 milioane nu sună ca 1500 de euro. Dar exact pentru ei vor fi ajutoarele finanţate din impozitele de 30-50% pe care mi le vor aplica mie.

Taxa pentru produsele de lux. Prostănacul vrea TVA de 25% pentru produsele de lux. Un aparat de folografiat era considerat produs de lux înainte să scăpăm de PSD. Dar ce ne trebuie aparate de fotografiat? Nu e loc de artă sau artişti într-un stat socialist. Nu vom avea timp de aşa ceva pentru că va trebui să muncim să îi susţinem pe cei nevoiaşi.

Deocamdată atât. Dar sunt sigur că voi reveni cu detalii.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: