Când ai băgat ultima dată un pix în gură?

5 08 2008

Aş vrea să am mai mult timp la dispoziţie atunci când fac ceva la serviciu. Şi să nu am în jurul meu oameni care se agită şi se mişcă repede doar pentru că aşa au văzut ei în filme că se face în locurile astea. Viteză şi abureală. Smoke and mirrors. La asta se rezumă acum magia televiziunii? Nu-ţi mai cere nimeni să gândeşti. Ştii, momentul ăla în care te laşi pe spate, bagi pixul în gură şi priveşti încruntat un punct de pe monitor. Gânditul. Ce a vrut să spună poetul?

Dar viteza e totul în secolul nostru. Tumultoasa scenă politică din ţara noastră nu le mai permite celor din televiziuni să se gândească la ce a vrut să zică poetul. Viteza de reacţie e singura care mai contează. Şi cine are acţiuni, dar asta e altă poveste. Şi ajungi mare om într-o redacţie doar pentru că spui „hai, hai, hai”. Ca în armată, în luptă. Acolo unde te arunci cu pieptul înainte şi unde devii erou colectiv al unor balade. Mai repede, nu sta să te gândeşti!

Cum am zis şi ieri, nu am fost foarte atent la povestea cu imbecilul. Mi-am dat seama că de data asta Realitatea era praf la un subiect şi l-am urmărit la Antena 3. Ei au mai obţinut ceva de la Băsescu în ziua aia. Câteva ore mai târziu l-au întrebat dacă e vorba de David. Iar el a zis că nu. Îmi şi imaginez cum a vuit redacţia lor la această exclusivitate. Ştirea care le gâdila orgoliul. Şi au dat-o. „Preşedintele Băsescu a precizat că nu e vorba de ministrul Cristian David”.

Ca şi cum nu s-ar fi obişnuit cu tratamentul la care îi supune Băsescu, cei de la Antenă au înghiţit momeala şi nu s-au mai gândit. S-au lăsat pe spate, dar nu cu pixul în gură, ci cu mâinile pe burtă, pentru că preşedintele le oferea răspunsul. Ţeapă. Era David. Jurnaliştii de la Cotidianul (o să-i numesc aşa, în antiteză cu formula „cei de la Antenă”) au făcut treaba cu pixul şi i-au aflat numele imbecilului. Nu au făcut decât să se gândească ce a făcut fiecare dintre posibilii „imbecili”. Simplu, nu? Probabil au avut oameni trimişi prin ţară, aşa cum au avut televiziunile. Deci informaţia era acolo şi îi aştepta pe cei care nu refuză să îşi acorde puţin timp de gândire.

Poate acolo unde viteza de reacţie e totul, sunt şi unii care ar vrea să-şi bage pixul în gură. Dar asta înseamnă că pierzi timpul şi câştigă concurenţa. Îi anunţ pe editorii şi pe producătorii de peste tot că mai e o cursă pe care nu au observat-o. Este o cursă cu penibilul şi este câştigată doar de ultimul clasat. Nu le confundaţi!

Dacă sunt pus să aleg între a deveni un jurnalist bun şi unul rapid, îl voi alege pe cel bun. Sunt motivat de redacţia lui Şuţu.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: