Fii căpitanul nostru!

25 07 2008

Vecinul de deasupra îşi învaţă băiatul mai mare să gândească logic. Nu a fost nevoie să pun un pahar pe perete pentru că vecinul meu are grijă să afle tot blocul ce probleme are copilul lui. Probleme de la şcoală, desigur. Altfel de probleme are tatăl. Dar trecem peste mârlănia tatălui ca să vedem datele problemei copilului.

„Tu eşti căpitanul vaporului albastru. Pe vaporul tău urcă 1000 de oameni. În primul port în care opreşti, mai urcă 1000 de oameni. Acum, pe vaporul tău sunt 2000 de oameni. Câţi ani are căpitanul vaporului?”. Linişte 30 de secunde. Apoi tatăl: „Tu eşti căpitanul vaporului albastru. Ai 2000 de pasageri. Câţi ani are căpitanul?”. Linişte 30 de secunde. Tatăl: „Tu eşti căpitanul vaporului. Câţi ani are căpitanul?”. Linişte timp de 5 secunde apoi urlă şi trânteşte ceva.

Renunţ şi mă duc să fac un duş. După 5 minute opresc apa şi îl aud din nou. „Andrei este cu 5 ani mai mare decât Bianca. Cu câţi ani va fi mai mare Andrei decât Bianca peste 10 ani?”. Linişte 30 de secunde. Tatăl: „Andrei este cu 3 ani mai mare decât Bianca. Cu câţi ani va fi mai mare Andrei decât Bianca peste 10 ani?”. Linişte 30 de secunde. „Haide mă! Tu eşti cu 3 ani mai mare decât Victor. Peste 100 de ani cu câţi ani o sa fii mai mare decât el?”. Copilul are glas: „Dar ai spus 10 ani!!!!!”.

Renunţ definitiv. Oare nu era mai bine să facă treaba asta acum vreo 4 ani când îl învăţa să traverseze strada cu o sacoşă plină cu sticle de bere? Sau dacă îi arăta muzeul Antipa înainte de stadionul Ghencea? În fine…acum e linişte. Probabil l-a dus la antrenament.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: