Emokizii din Siberia…

25 07 2008

Acest titlu nu respectă anumite norme de alegere a unui titlu pentru că este mai mult de atât. Este o exclamaţie, o întrebare, un gând pe care îl tot repeţi şi nu ajungi să îl crezi până nu îl spui cu voce tare cuiva. Da, există emo în Siberia.

Dar nu asta e ştirea. E o exclamaţie, o întrebare, un gând pe care îl tot repeţi, dar nu asta e ştirea. Ştirea e că Duma lucrează la o lege de interzicere a stilului emo şi goth în instituţiile din Rusia pentru că promovează comportamentul anti-social. Motiv pentru care zeci de emo din Krasnoyarsk, Siberia…zeci de emo din Krasnoyarsk, Siberia…zeci de emo din Krasnoyarsk, Siberia…zeci de emo din Krasnoyarsk, Siberia… au protestat purtând pancarde pe care scria „Kill the State in Yourself”.

Dozens of black-clad music fans marched in Krasnoyarsk, Siberia, where the government is fast-tracking anti-emo legislation. „How can you stop people from expressing themselves, from dressing how they like, from living a way of life that doesn’t harm anyone?” one protester asked on REN TV. Others held placards saying „Kill the State in Yourself” and „A Totalitarian State Encourages Stupidity”, both of which would make terrific emo song titles.

The Guardian

The Guardian îşi începe articolul (spumos, pe care îl recomand în totalitate) cu un ton dramatic şi referiri la situaţia Rusiei post-sovietice. Următoarea ameninţare pentru regimul de la Kremlin după ceceni, georgieni şi jurnalişti rebeli, este un grup social cu pierce-uri în buze, tunsori ridicole şi care se fardează.

Dacă lupta împotriva emokizilor va fi acerbă, trebuie să ne aşteptăm la scumpiri ale gazelor? Foarte probabil. Ştim cu toţii cine e de vină.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: