Diiiiiii!

20 07 2008

Senatorul conservator Marius Marinescu a iniţiat anul trecut un proiect de lege pentru protecţia animalelor. Proiectul a fost aprobat, votat, dar a rămas blocat pe la o comisie şi încă nu se aplică . Ştiu, e trist, dar nu asta e ştirea. Ştirea e că, mai nou, senatorul conservator Marius Marinescu îşi doreşte un hipodrom deoarece Bucureştiul este singura capitală europeană fără un astfel de mijloc de recreere şi „socializare”. Înţeleg că fiind conservator se identifică într-un fel cu lordul John, dar asta nu se bate puţin cap în cap cu drepturile animalelor pe care le promova în conferinţe de presă? Sau era şi atunci o campanie electorală?

Să nu urmeze cursele de câini maidanezi…

Reclame

Acțiuni

informatie

3 responses

20 07 2008
catalin

aberezi, ce treaba are un hipodrom cu drepturile animalelor? ai vazut prin Germania (ca sa aleg doar o tara) sa nu existe, spre exemplu, gradini zoologice? nu au nicio legatura una cu alta. si sa nu intram in discutii ample de genul „orice competitie cu animale presupune exploatarea lor” ca atunci discutam si de folosirea cailor la razboaie, la tras lucruri, de mulgerea vacilor pentru smantana, de taierea porcului – de fapt de orice forma de mancare a carnii de animal, si tot asa. revenind, un hipodrom si un proiect de lege pentru protectia drepturilor animalelor nu se bat in cap in cap.

21 07 2008
Alex

Cei care promovează drepturile animalelor cred în lucrurile alea ample în care nu vrei să intrăm. Ei nu acceptă nici medicamentele care au fost obţinute în urma testelor pe animale. Şi chiar ştiu pe cineva care nu foloseşte niciun produs al unei companii care face teste pe animale. Oamenii ăştia au liste cu astfel de produse şi le evită. Şi mă refer inclusiv la produse pe care tu şi eu le folosim de vreo 7 ori pe zi.

Şi nu ai prins ideea. Tu crezi că eu protestez împotriva hipodromului. Ceea ce nu e adevărat, pentru că este cea mai bună ocazie să ne luăm jobene şi să facem pariuri. Nici nu cred în drepturile animalelor pentru că am 3 pisici care îmi conduc viaţa şi ştiu că treaba asta cu „sărmanele necuvântătoare” e un mare bullshit. O să crezi că e teoria conspiraţiei, dar trust me…

Ce am vrut să subliniez este lipsa unei ideologii, politicianismul şi demagogia. Nu este treaba lui să descopere apa caldă şi să ceară protecţia animalelor. Societatea civilă ar trebui să facă asta, dar societatea civilă nu are televiziune.

De ce nu se plânge domnul senator că i-au blocat inamicii politici proiectul de protecţia animalelor, dacă îl interesa atât de mult? Care a fost povestea acelei legi? Când a început să vorbească pe tema asta domnul senator? Într-o perioadă cu foarte multe ştiri, pe toate posturile, legate de cruzimea faţă de animale şi în urma unei petiţii semnată de mii şi mii de oameni.

Dar subiectul s-a fumat, iar domnul senator a uitat de lege. Acum vrea curse de cai.

Şi da, cursele de cai se bat cap în cap cu drepturile animalelor. Una e să foloseşti animalul la lucruri care ţin de supravieţuirea ta, şi alta e să îl foloseşti la divertisment. Ca la circ.

Nu ştiu ce se întâmplă cu caii după ce nu mai sunt în stare să alerge aşa, dar te sfătuiesc să cauţi reportaje despre câinii de curse pensionaţi. Să vezi cum trăieşte un câine care nu ştie să meargă şi nu mai poate sta pe picioare.

21 07 2008
catalin

Complicat subiect din cate observ 🙂 Propun deci sa continuam la un pahar de JB pe C.Victoriei 🙂 Pentru urmatoarele pahare gasim noi alte subiecte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: