Urmează Corbu

16 07 2008

De câteva zile mă gândesc la festivalul Zece pentru mare care va avea loc pe plaja Corbu şi nu reuşesc să am niciun gând bun. Şi mă întreb câţi vor cădea şi de data asta în plasă. Deocamdată nu am văzut prea multe reacţii pe tema asta. Chiar şi a mea a întârziat pentru că am fost şocat. M-a uimit tupeul organizatorilor.

Dacă îmi aduc bine aminte, Mircea Toma chiar a recunoscut că a dat greş cu Vama Veche. Iar oamenii i-au dat dreptate, normal. Furia şi dispreţul pentru ce s-a construit în ultimii 4-5 ani sunt tratate cu zeci de beri, o hamsie, o baie în mare şi iluzia libertăţii. Investitorii sunt toleraţi pentru că în sufletul vamaiotului nu vor pune niciodata piatră peste piatră. Bullshit. Iluzia puterii şi a credinţei că mai e ceva acolo peste care să fie vamaiotul stăpân.

Dar ce s-a întâmplat de fapt în Vama Veche? Ce a fost greşit? Ce nu a ieşit cum trebuia? S-a bagat cine nu trebuia? Sau a ieşit cum trebuia şi doar s-a umplut? E cam haotic, dar e prima oară. Acum avem experienţă, aşa că mai încercăm o dată. Dar de data asta mai uniţi, mai mulţi, mai puternici. Avem prieteni mai influenţi acum. Nu ne mai sponsorizează o amărâtă de televiziune publică, ci avem de partea noastră companii care conduc lumea. Avem printre noi şi o companie imobiliară. De ce? Să fie controlată dezvoltarea locului pustiu şi să nu facă afaceri oricine. Doar prietenii. Şi să aibă şi copiii ăştia cu corturi un loc al lor, clar stabilit şi împrejmuit.

Nu am niciun motiv să cred că n-o să se întâmple aşa. După acest festival sunt convins că numărul caselor se va înzeci de la o ediţie la alta. Iar casele vor fi construite potrivit cerinţelor mediului, lucru obţinut de o organizaţie ecologistă în negocierile cu autorităţile locale. Poate vor fi mai scumpe, dar prietenii îşi permit.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

5 06 2009
Elena

Sa dea Domnul sa construiasca o plaja nou ,moderna si care sa asigure locuri de munca pentru tineretul din zona.Sa speram cei care vor veni nu vor bea o bere ,un mic si vor asculta manele plingaciase pe timp de criza,vor lasa o tona de gunoi si vor astepta ca primaria Corbu sa curete in urma lor.!!Bravo primarului!!!Sa vedem cind se vor trezi si cei din jurul Corbului…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: