Liniştea lui 2008

12 07 2008

Ascultând-o pe Patti Smith cu siguranţă nu simt vibrând aroganţa unui tip cu gusturi mai bune decât ale celui care asculta azi dimineaţă muzică la telefon în tramvai. Simt mai degrabă melancolia şi bucuria descoperirii unei fiinţe după mult timp. O întoarcere în alte timpuri sau o întoarcere a unor timpuri. Sau nu. Doar o voce din timpuri în care oamenii se mişcau când erau mişcaţi. O vreme când oamenii păreau să fie interesaţi de altceva.

Dar nu putem trece cu vederea faptul că administratorii lumii nemişcate de astăzi sunt cei care dansau atunci. Toţi au fost cumpăraţi suficient de bine încât să îşi permită saltele care le asigură un somn liniştit şi adânc fără întoarceri de pe o parte pe alta. Un unghi, o poziţie, un punct de vedere.

Mă întreb ce ar face John Lennon. Ar mai mărşălui sau s-ar retrage într-un univers mistic şi comod în semn de protest faţă de lipsurile de reacţie din jur? Ar fi putut să mişte oamenii în aceste timpuri? Ar fi avut succes astăzi vreunul din cei retraşi la 27 de ani? Lumea nu mai crede în nimic. Ba chiar a devenit sănătoasă. Credem în Vans şi nu îl mai recunoaştem pe Jack. Iar un concept store cu haine eco friendly e mai important decât alergatul nud prin parc. Calci furnici, strici iarba, nu de alta. Aluneci pe o frunză şi îţi faci o vânătaie care nu se potriveşte cu tricoul ăla pe care vroiai să îl porţi la expoziţia de fotografie de după lansarea de carte cu care trebuia să te duci la concert. Ar fi so five minutes ago, ca şi vorba asta. Plus că asta ar da total peste cap planurile de plecare la Londra. Adică, imaginează-ţi cum ar fi. Da…imagine….it’s easy if you try.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: