Ce ne doare?

11 07 2008

Evenimentele pe care le trăim pot fi înţelese numai dacă acceptăm că realitatea şi timpul funcţionează după alte reguli aici. Locul ne impune să avem alte principii sau priorităţi, iar importanţa oricărei întâmplări trebuie redefinită în funcţie de câştiguri. Pentru a primi atenţie, orice trebuie să poată fi folosit în favoarea cuiva. Sau împotriva cuiva.

Într-o ţară de patroni, trebuie să iasă ceva din orice. Informaţia şi dorinţa de cunoaştere au fost înlocuite de acţiuni şi mandate. Şi ce se poate câştiga din crize umanitare, foamete, război sau descoperiri (in caz ca ne trebuie şi ştiri pozitive) din locuri în care românii nu îşi petrec vacanţa? Păi, cam nimic. Un patron de televiziune ar face ceva, dar publicul lui e cel care nu şi-a vândut ţara. Aşa că de ce ai da incestul românesc pe măcelul sudanez? Ne-ar învăţa de rău africanii ăia. Ce treabă avem noi cu ei?

Un „patron” politic n-ar avea nimic de zis pentru că nu ştie decât că e grav. El e licenţiat în neconstituţionalitatea legilor opoziţiei. Şi ce legătură ar avea cu scăderea TVA la alimente şi taxa de poluare? Nu se leagă cu discursul din această lună. Poate data viitoare.

Unii au pe lângă ei oameni care gândesc şi fac legături. Cu puţin efort se poate găsi o legătură cu Băsescu sau Iliescu. Că ei sunt de vină pentru orice. Cel mai bine e însă atunci când poţi spune cât de mediatizat să fie un subiect pentru că se potriveşte cu discursul de săptămâna viitoare. Şi e clar că ai fost împotriva acelui lucru încă din 2002.

Şi noi ne uităm la televizor şi aflăm ce lucruri trebuie să ne preocupe. Mă copleşesc ştirile externe din jurnal şi implicaţiile geopolitice ale ţâţei lui Paris Hilton. Pe când bradul de Crăciun al lui Britney şi probabil cele câteva mii de beculeţe ne amintesc că ruşii ne iau mai mulţi bani pe gaze pentru că vorbeşte Băsescu prostii şi că PSD-ul a vândut rezervele energetice pe 99 de ani fără posibilitatea renegocierii contractului. Oricum, la mulţi ani urşilor polari din grădinile zoologice germane.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: